, ,

Multisystemisk Terapi

Formål: At udvikle forældrenes opdragelsesmæssige og relationelle færdigheder og give dem redskaber til at løse og tackle problemerne med den unge – også på lang sigt. Forældrene kan i krise situationer komme i kontakt med en terapeut døgnet rundt alle ugens dage.

Indhold: En MST-behandling varer mellem 3 og 5 måneder og foregår i hjemmet flere gange ugentlig, samt de steder den unge kommer.

Der fokuseres på at udvikle forældrenes opdragelsesmæssige og relationelle færdigheder og give dem redskaber til at løse og tackle problemerne med den unge – også på lang sigt. Forældrene kan i krise situationer komme i kontakt med en terapeut døgnet rundt alle ugens dage.

Der arbejdes med problemerne inden for alle de systemer, den unge er en del af, dvs. familiesystemet, venskabsgruppen, skolen/arbejdet, lokalområdet, hvilket er et særkende for MST. På den måde kommer MST ”hele vejen rundt” om den unges og familiens problemer.

Der er tale om en intensiv behandling, hvor MST-teamet er tilgængelig for forældrene 7 dage om ugen, 24 timer i døgnet.

Målgruppe: Unge mellem 12 og 17 år, der har alvorlige adfærdsproblemer. Der kan være tale om pjækkeri fra skole, kriminalitet, misbrug, aggressivitet, trusler eller lignende.

Udbredelse: Der er 3 driftskommuner, Aarhus, Herning og Sønderborg Kommune. Derudover var programmet i juni 2013 implementeret i yderligere 10 kommuner (det har ikke været muligt at indhente aktuelle tal for implementeringen)

Aktører: MST-Danmark samt ovennævnte kommuner.

Læs mere: MST-Danmark