, ,

Functional Family Therapy (familierettet)

Formål: Formålet med et FFT forløb er, at de adfærdsvanskeligheder, som et barn befinder sig i mindskes og til sidst helt for svinder. Dette opnås ved, at familien opnår et god tog varmt samspil, en god kommunikation og muligheder for selv at løse problemer, når nye udfordringer eventuelt opstår I fremtiden.

Indhold: Behandlingen afhænger af, hvilke adfærdsvanskeligheder familien er konfronteret med, og kan derfor vare mellem 3 og 6 måneder med 8 til 30 behandlingssessioner. Behandlingen foregår i udgangspunktet i kommunale behandlingslokaler men kan også foregå i hjemmet, hvis der viser sig at være behov herfor.

FFT tager udgangspunkt i en systemisk forståelse af barnets adfærdsvanskeligheder inden for især familiens kontekst. Tilrettelæggelsen af behandlingen er derfor konkret og individuel for hver enkelt familie.

Metoden fokuserer på at forbedre familiens samspil, kommunikation og problemløsningsfærdigheder. En forudsætning for FFT er derfor, at både forældre og barnet / den unge er indstillet på at deltage.

Målgruppe: FFT er et familieorienteret behandlingsprogram for unge mellem 11 og 18 år.

Udbredelse: Det har ikke været muligt at fastslå omfanget af FFT

Aktører: Familie- og Evidenscenter

Læs mere: http://fec-dk.dk/fft/