, ,

Circle of Security (COS-P) (Familierettet)

Formål: The Circle of Security (COS) er en behandlingsmetode, der har til formål at fremme en god og tryg tilknytning mellem barn og omsorgsperson.

Indhold: COS-P indeholder ud over 8 kursusgange af 1,5 time, hvor forældre og andre omsorgspersoner mødes enten individuelt eller i grupper med en terapeut, af en dv dog en manual. DVD’en indeholder 8 kapitler og manualen følger DVD’ens opbygning. Hvert kapitel har sin egen overskrift og målsætning.

Anvendelse af COS-P forudsætter, at behandleren er certificeret Circle of Security Parent Educator. Dette opnåes ved deltagelse I et fire dages træningsforløb. Det koster ca. 1500 USD pr person at deltage i et 4 dages COS-P Certificeringskursus.

Målgruppe: Målgruppen for COS-P er primært forældre med børn i alderen 0-5 år, der er i risiko for at udvikle eller har udviklet tilknytningsvanskeligheder. Programmet kan imidlertid også bruges over for forældre til ældre børn med utryg tilknytning samt over for fx gravide, plejeforældre, adoptivforældre og forældre til børn med autisme.

Udbredelse: I Danmark har Roskilde Børne- og Familiecenter og Greve Familiecenter en ambition om at integrere COS-metoden som en del af deres tilbud til forældre.

Aktører: Circle of security

Læs mere: http://circleofsecurity.net/