,

Back2School (skolerettet)

Formål: At undersøge, om en systematisk indsats kan mindske skolefraværet hos børn med opmærksomhedskrævende skolefravær og hjælpe børnene til en hverdag med regelmæssig skolegang.

 Indhold: Interventionen Back2School udvikles og testes inden den afprøves i lodtrækningsforsøg. Back2School er manualbaseret og består af op til otte sessioners kognitiv adfærdsterapi, samt et tæt samarbejde med barnets skole. Interventionen udføres af psykologer fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Aarhus Kommune, samt af klinikere på Psykologisk Institut og finder sted i Angstklinikken for Børn og Unge på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. Projektet finansieres i samarbejde med Innovationsfonden.

Målgruppe: Elever i 1.-9. klasse med opmærksomhedskrævende skolefravær ud fra Aarhus Kommunes definitioner.

Udbredelse: Århus Kommune. Der er 160 deltagere, som alle er børn med opmærksomhedskrævende fravær.  I forsøget vil folkeskoler i Aarhus Kommune henvise familier med elever med opmærksomhedskrævende fravær, som skolen vurderer egnet til psykologisk intervention. Gennem lodtrækning vil halvdelen af eleverne blive tilbudt Back2School interventionen. Den anden halvdel tilbydes Aarhus Kommunes eksisterende indsats. Ved at trække lod mellem deltagerne og følge dem over tid kan eventuelle effekter tilskrives programmet.

Aktører: Trygfondens Børneforskningscenter, Innovationsfonden og Aarhus Kommune.

Læs mere: Back2School