,

De utrolige år – baby og småbørn

Formål: De utrolige år Baby og De utrolige År Småbørn (1-3 år) har til formål at klæde forældrene på til at styrke tilknytningen til deres børn, såvel som at understøtte børnenes udvikling af sproglig og følelsesmæssig udtryksevne.

Indhold: DUÅ Førskole og Småbørn er et gruppebaseret undervisningsforløb, hvor forældre til fem til syv børn mødes to timer én gang ugentligt i 14-22 uger eller ca. tre til seks måneder afhængig af, om det er et forebyggende eller behandlende forældreprogram, der arbejdes med. Grupperne ledes af to gruppeledere, som er uddannet i DUÅ Førskole og Småbørn.

Programmets temaer omfatter børnestyret leg, effektiv brug af ros, social og følelsesmæssig guidning af barnet. Herudover vejledning i vedholdenhed og skolemæssige kompetencer, at lære barnet problemløsning, at give barnet hensigtsmæssige strategier for grænsesætning og flere andre temaer. Derigennem har programmet fokus på at hjælpe forældrene til, at deres børn kan opnå tre udviklingsmæssige milepæle:

  • sikker tilknytning til forældrene
  • sproglig og følelsesmæssig udtryksevne
  • udvikling af barnets opfattelse af sig selv som et selvstændigt individ.

Målgruppe: Målgruppen er forældre til børn i alderen 1-3 år, som kan have gavn af en generel, forebyggende indsats til at styrke samspillet i familien.

Udbredelse: DUÅ er i første omgang udbredt til 11 kommuner. Forældreholdende mødes en gang om ugen i 9-12 uger. Det er gratis at deltage for borgere, der bor i en af kommunerne.

Aktører:

Læs mere: De Utrolige år